– Vi er ved søen klokken 10, og er meget spændte, da det er en sø, som har en god bestand af gedder, fortæller Magnus Weis. – Sidste år havde jeg fået en på cirka 7 kg, så jeg var selvfølgelig lidt spændt på, om der var en større end den. Vi startede med at sætte nogle popperfrøer på. Det plejer at virke fantastisk godt i den sø. Og så er der jo intet federe end at se en gedde tage ens agn i overfladen. Men det gav desværre ikke noget.

– Der var gået et par timer uden noget, fortsætter han. – Jeg var begyndt at blive lidt skeptisk. Men så skiftede vi over til skalle på flåd. Vi satte os ned i den lidt dybere ende af søen. Her gik der ikke længe, før der var bud efter min skalle. Dog var det en mindre gedde på at par kilo. Men vi fik den på land, afkroget den, taget et billed og sat den fint ud igen.

– Jeg satte en ny skalle på og kastede den ud. Der gik 20 minutter, så ser jeg pludselig mit flåd bare forsvinde, meget hurtigt! Jeg gør klar til at give modhug. Men da jeg giver modhug er min bremse for løs efter den sidste fisk, men jeg får den strammet og giver andet modhug. Det føltes som jeg havde kroget en sten. Jeg kunne slet ikke rykke fisken. Men da den kunne mærke modstand, gik den amok.

– Nu er der fandme fisk far, råbte jeg til min far. – Er den god? svarer han. – Yeesssss kommer svaret svaret. Selvom fisken var ret langt nede i vandsøjlen kunne man stadig se på overfladen, at der skete noget nede i dybet. Det så stort ud. Jeg får fisken presset ind til land. Min far står klar med nettet. Jeg løsner bremsen lidt, hvis den nu lige skulle tage endnu et udløb. Det gjorde den så, og fisken valgte at springe fri af vandet fem meter foran os. Vi kigger bare på hinanden: “Shit en stor fisk”…

– Jeg får den ind til kanten igen, og fisken glider i nettet. Vi giver lige fisken to minutter i vandet, og så tager vi den op for at afkroge den. Jeg får åbnet gabet på den og kigger ned i munden. Så kigger jeg bare på min far, helt overrasket. Jeg har aldrig set sådan en stor mund før. Vi havde ellers været ude og købe en god gedde tang, men den kunne nærmest ikke nå krogen. Nå, men der var ikke andet at gøre end at tage mod til sig også få taget krogen ud. Det lykkes. Vi lagde fisken ned i nettet og gav den tid til at komme sig i vandet. Derefter fik vi den vejet til 12,4 kg, hvilket er ny PR. Vi fik taget et par gode billeder og fisken fik friheden igen! Sikke en fangst!

– Men vi ville ikke hjem endnu, så efter en lille pause og en cola kastede min far sin agn ud. Der gik igen ikke længe før, at der var bud efter den, og det var en lidt mindre gedde 6,4 kg. Vi grinede, for den så jo ret lille ud i forhold til den anden, selvom det jo bestemt også var en rigtig fin fisk. Derefter tog vi hjem, begge meget tilfredse, slutter han.

 

Friluftsland sommer

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This