– I takt med, at isens tykkelse tog til gennem den sidste måned, så begyndte tankerne lige så småt at begive sig hen mod isfiskeri, fortæller Mikkel Mahatma Altmann. – Det er sjældent vi har mulighed for at prøve det her i DK, og jeg har selv kun prøvet det ganske få gange før – uden den store succes. Alligevel blev der set svenske isfiske-videoer og guides i vildskab, hvilket kun gav endnu mere blod på tanden – det skulle jeg prøve!

– Der blev hurtigt investeret i nye isfiskestænger og et nyt isbor med større diameter, med undskyldningen ”hvis jeg nu kroger en stor, så går det jo ikke, at jeg ikke kan få den op ad hullet”. Det skulle vise sig at være en god ide… Ud over at købe nye stænger, så byggede jeg også nye stangholdere ud af stumper fra diverse byggemarkeder og pludselig var jeg klar med 6 sæt, så jagten kunne begynde. Der blev studeret dybdekort, tastet positioner ind på GPS’en og fanget skaller i agnruser under isen. Tørdragten blev fundet frem fra gemmerne og reb blev gjort klar – der skulle selvfølgelig også tænkes på sikkerheden!

– Efter ankomst til søen blev der hurtigt boret huller i de spændende områder og dybden blev tjekket med min ”Deeper”. Dagen bød på en del mindre gedder, hvilket egentlig havde været nok – bare det at fange noget fra isen er fedt!

– Lige inden vi skulle pakke samme indikerede en af vipperne med åleklokker på, at en fisk havde snuppet skallen fisket dybt på 8 meter. I det jeg sætter krogen, er jeg ikke i tvivl om, at her er tale om en fin fisk. Efter en voldsom fight, med mange lange udløb, kommer en enorm gedde til syne under isen. Den er faktisk så stor, at jeg ikke tror den kan komme op gennem hullet på 20cm. Armen bliver konsekvent stukket under isen, hvor jeg får fat i et solidt gællegreb. Op kommer mit livs største gedde på hele 115cm og 13,2kg – et pragteksemplar i god kondition! Alt i alt en fantastisk dag på isen og den perfekte afslutning på årets isfiskesæson. Pludselig glæder jeg mig til de næste mange vintre, hvor vi forhåbentlig får muligheden for at komme på isen igen.

 

Hvidovre Sport

 

En velfortjent gedde til Mikkel Mahatma Altmann på vej tilbage hvor den kom fra.

En velfortjent gedde til Mikkel Mahatma Altmann på vej tilbage hvor den kom fra.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This