En glad Stefan Lühering ved siden af en massiv helleflynder på 194 kilo og 2,42 meter. Stefan fiskede med en Giant Jighead på en 20 kilos line.

23-04-2008 – TYSKE STEFAN LÜHERING har fanget en gigantisk helleflynder, der er 4 kilo tungere end den gamle helleflynderrekord. Den massive flynder på enorme 2,42 meter, vejede hele 194 kilo og blev fanget nær Karlsøy i Troms, Norge. Danske Thomas Bøges rekordflynder fra 2004 på 190 kilo, er dermed overgået.

Det var umuligt for de to mænd at få flynderen ombord i båden, så den blev surret fast på siden, inden de kunne komme sikkert i land. – Helleflynderen huggede på en jig, fortæller Stefan Lüherings fiskekammerat Volker Dapoz til Fisk & Fri. – Og efter to timers intens kamp, på en 20 kilos line, kunne Stefan Lühering, med hjælp fra indehaveren af Torsvåg Havfiske Bjørnar Fløystad, der kom til undsætning, håndtere den enorme fisk. De forsøgte at harpunere fisken, men dette lykkedes ikke, og de måtte i samarbejde surre fisken fast på siden af den norske fiskemaskine Arvor, før de kunne sejle i land. Da båden kom i havn, måtte der fire granvoksne havfiskere til at slæbe den store flynder op på kajen.

Det var nødvendigt med en rendegrager, for at løfte den massive fisk. Rygtet om fiskens størrelse havde fået flere personer til at samles på havnen i Torsvåg. Der var tilmed rekvireret en rendegraver, for at kunne løfte fisken op og bringe den indendørs til vejning, hvilket bekræftede, hvad rygterne havde spået. En ny potentiel verdensrekord var en realitet, da helleflynderen trak vægten til 194 solide kilo, slutter Volker Dapoz. Sikke en fisk – sikke en fangst.

Kæmpehelleflynderen blev fanget på specialjiggen Giant Jighead, som du i Danmark for første gang kunne læse om – og se billeder af i Fisk & Fri 4/2007, s. 17. En supereffektiv jig, der nærmest har et vandscooterformet jighoved, hvorpå man monterer forskellige typer af gummishads. Jiggen har et ekstremt livagtigt bevægelsesmønster – også ved lodrette jig- og pirkebevægelser. Vi har selv testet den til bl.a. torskefiskeri, hvor den virker fortræffeligt.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This