Norske Arthur Klavins har fisket målrettet efter store havål i en del år, og han har efterhånden landet hele seks fisk over de 20 kilo. Det er derfor ikke helt ufortjent, at han natten mellem den 22 og 23 august landede en potentiel ny norsk rekord på 36,2 kilo og 217 centimeter sammen med sine fiskevenner fra Kristianssand.

– Der er en helt speciel stemning over at være ude i sensommernætterne for at fiske havål, og det er en stærk modstander, når det hugger i den anden ende på makrellen nede i dybet, siger han. – Vejret var perfekt, men fuldmånen bekymrede mig lidt, fordi det giver ikke altid de bedste forhold for fiskeriet efter havål. Denne gang gik det dog godt, da vi fiskede fra opankret båd på 45-50 meters dybde.

– Fisken huggede på et stykke makrel monteret på et glidetakel ogt fisket på min Prey Lightjigger V2 stang fra Seeberg. De første minutter af fighten havde jeg ikke en chance for at løfte den fra bunden, men lidt efter lidt kom den op i vandet. Halvvejs oppe tog den dog et udløb ned igen, men den blev presset op igen, hvorefter det gentog sig. Tredje gang den blev pumpet op lykkedes det dog at få den op i båden, hvor den kæmpestore ål blev vejet på en 45 kilos Lawson vægt – hvorefter den blev genudsat.

Den gældende norske rekord er 32,85 kilo taget af Thomas Breivik i 2010 ved Romsdal.

 

Forshaga Akademin

 

havål-norge-arthur-klavins

Arthur Klavins med sin kæmpestore havål, der sandsynligvis er norsk rekord.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This