Rekorden for dansk helleflynder er nok en af de rekorder, som mange ville være stolte af at have – og den hænger løst for øjeblikket:  

– Jeg er næsten lige kommet hjem fra en tur på Det Gule Rev med det gode skib MS-Nemo sammen med min far, som gav turen i år, fortæller Jacob Lausen. Vi var 12 mand ombord i godt vejr og høj sø 85 kilometer SV for Thyborøn. Da hugget faldt søndag formiddag på en rød gummijig, havde jeg ikke ligefrem regnet med, at jeg ville fange Danmarks største helleflynder. Fisken kæmpede tungt, men det var svært at gætte på vægten, indtil vi langt om længe fik den op efter 30 minutters hård kamp. At den vitterlig var stor, var vi heller ikke i tvivl om, da vi ville prøve at smide den i fryseren på båden, for der var nærmest ikke var plads…

Den efter danske forhold kæmpestore helleflynder, blev på auktionshallen i Thyborøn vejet til 38 kilo rent. Fisken var 138 centimeter lang og 74 centimeter bred. Grejet den blev fanget på var en Shimano Beastmaster AX Slim Boat monteret med et Shimano Torium 30 lbs. Den potentielle Danmarksrekord er anmeldt til rekordudvalget, som vil behandle den i den nærmeste fremtid.

 

Kystblink Harald Nyborg

 

Jacob Lausen med sin flotte 38 kilos helleflynder i auktionshallen. Fisken er anmeldt som dansk rekord.

                                                                                 Jacob Lausen med sin flotte 38 kilos helleflynder i auktionshallen. Fisken er anmeldt som dansk rekord.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This