Fisk & Fri holder sommerferie indtil 30. juli, men her får du lige en akut  breaking news opdatering:

Onsdag tog Mathias Wehlast Jessen og hans kammerat Sven Nyholm turen fra hhv. Nordsjælland og Fyn for at tage med det gode skib Bodil på tur efter sildehaj. Det var en tur, som de havde glædet sig meget til, da det var nyt fiskeri for dem begge. Klokken to om natten var der afgang fra Thyborøn i tre meter høje bølger, og der var cirka 16 timers sejlads til den første fiskeplads, som lå 120 sømil ude.

Her blev fanget pighajer til alle mand på båden, og som den sidste fik Mathias fightet sin første (og eneste) pighaj. Det var en hurtigt kamp på 2-3 minutter og uden at tænke over, at det var en stor pighaj, løftede han den bare ombord i stålwiren. Men det gik heldigvis godt. Længden sagde 115 cm, og vægten var 9 kg rent. Da den nuværende DK rekord er 8,5 kg, er Mathias’ pighaj nu potentiel ny DK rekord og udvalget behandler ansøgningen den 27. august, når de mødes næste gang. Pighajen er indstillet til både længde- og vægtrekord.

Længderekorden tilhører pt Jesper Larsen med en 72 cm fisk fra 2020 og vægtrekorden på 8,5 kilo blev fanget af Lars Andresen den 19. maj 2019 på Nordsøen.

 

Havørred - Refleksioner på kysten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This