Morten Saxtorph har forleden fanget en gedde på fluestangen, der er langt over den gældende danske rekord for fluefanget gedde:

– Jeg plejer at fiske én gang om ugen, men jeg havde ikke haft tid de sidste 4 uger, så nu kunne jeg ikke mere, fortæller han. – Jeg skulle bare ud og fiske… Det havde været koldt om natten, så min yngste søn og jeg tog først ud klokken 10.

– Vi var næsten lige kommet, og jeg hade nok kun fisket 3-4 minutter, da der kom et meget tungt hug på min fluestang. Jeg gav tilslag og mærkede fast fisk. Den kom hurtigt til overfladen, hvor den ruskede vildt med hovedet. Der var jeg godt klar over, at det var en kæmpe gedde, som havde taget min flue. Jeg kunne tydeligt se, at den var mindst 15 kg – og havde på trods af størrelsen rimelig styr på den, indtil min søn kom med mit net og landede den. Der blev taget nogle hurtige billeder, hvorefter fisken nænsomt blev genudsat, og den svømmede hurtig afsted. Det var virkelig en kæmpe oplevelse til far og søn. Gedden var 116 cm og 17,35 kilo.

Den gældende rekord for fluegedde er taget af Mads Nørgaard Christensen. Den vejede 15,71 kilo og blev fanget den 19 januar 2019.

 

Hvidovre Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This