– Efter at have brugt omkring 30 timer ved åen siden den 16. april, besluttede jeg at prøve fluestangen, fortæller Torben Hansen. – Jeg har ikke fisket med flue i Brede Å i mange år, men i går skulle det lige prøves. Nu havde vi fisket hver dag siden den 16. april med spin og orm, og jeg havde tabt en pæn laks på spin den 17. april.

– I høj solskin fiskede jeg ned over strækket ved Bredebro med min enhånds klasse 7 stang og en gul vægtbelastet flue, så fluen kom godt ned, fortsætter han. – Det var en fantastisk aften, hvor man kun kunne drømme om laks, mens man gik der langs åen, og ventede på linen skulle strammes. Efter halvanden times fiskeri og i samme hul, som jeg mistede den på spin, strammede linen noget kraftigt op, og der var fast fisk. Man var ikke i tvivl om, at det var storfisk. Tunge stød og rusk fortalte, at en meget stor fisk havde taget fluen, og sekunder efter var den i overfladen i en kæmpe hvirvel, der virkelig fik åen til at gynge. Min søn Mikkel blev tilkaldt. Han gik 50 meter nedstrøms, og havde fisket hen over stykket flere gange. 

– Men efter en god fight, hvor den både var helt ude af vandet en enkelt gang og tæt på at gå i et træ, så lykkedes det at få den presset nedstrøms til et mere åbent vand og kørt træt. Nettet var alt for lille, så den blev kanet ind på lavt vand, hvor min knægt Mikkel kunne tage den med to hænder om halen, og ved fælles hjælp fik vi den på land. Sikke en sejrsrus – de kunne vist høre os helt inde i Bredebro by.

Laksen, som var 13,48 kilo og 109 centimeter. er den største, der er taget i Brede Å – ikke kun i år til dato, men også historisk. Der findes i hvert fald ikke registreringer af nogen, som er større, slutter Torben.

 

Kizuma line

 

Det var på denne flue at den nye rekordlaks fra Brede Å blev taget

Det var på denne flue at den nye rekordlaks fra Brede Å blev taget

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This