leather1

Fredag d. 1. juli træder den nye knivlov i kraft.

Knivloven, der blev vedtaget af et enigt folketing tilbage i april måned, har til formål at skærpe kursen overfor knive i nattelivet, samtidigt med, at reglerne lempes for lovlydige borgere, så man ikke længere skal bekymre sig over at tage kniven med på fisketur.

Efter lovens vedtagelse sagde justitsminister Søren Pind -At få rettet op på knivloven har været en mærkesag fra dag ét for mig som justitsminister. Nu rammer vi de kriminelle og knivene i nattelivet, men spænder ikke længere ben for f.eks. spejdere eller jægere, som tager på fisketur eller går på jagt. Den nye lov er blevet til i samarbejde med både jægerne, fiskerne, spejderne, friluftsfolket og de andre partier i blå blok, og jeg er glad og stolt over den brede opbakning, vi har fået fra resten af Folketinget til den nye knivlov

Loven, der var i offentlig høring fra julen 2015, kom i stand på baggrund af længere tids kritik af den kriminalisering den nu hedengangne knivlov pålagde bl.a. lystfiskere og  jægere, alt imens nogle typer af farlige knive var tilladt at bære alle steder – også i nattelivet.

Den samler og forenkler reglerne om knive og blankvåben i en selvstændig hovedlov, hvor enhåndsbetjente foldeknive ikke længere vil være at betragte som særligt farlige knive der er forbudte at besidde – selv på sin egen bopæl – uden tilladelse fra politiet. Endvidere udvides princippet om, at knive kun må medbringes på offentlige steder  når det er et anerkendelsesværdigt formål, til at omfatte alle knive og blankvåben.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This