Efterårsfiskeriet efter karper er altid noget særligt, skriver Johan Dahl til Fisk & Fri. – Nætterne er begyndt på at blive lange, vand-og lufttemperaturen falder og naturen skifter farve. Da jeg kæmpede med genoptræning af en brækket ankel forår og sommer, så kom jeg sent i gang med karpefiskeriet i år.

– I løbet af september har jeg dog brugt de sidste par weekender på at fiske i et offentligt vand på jagt efter den store efterårskarpe. Mellem passene har jeg fodret regelmæssigt for at holde eventuelle passerende fiske tæt på pladsen. De første to weekender resulterede kun i én mistet fisk, men på det tredje pas skulle der kun gå 45 minutter, før bidmelderen begyndte på at hyle i en lang tone.

– Jeg fik hurtigt fat i stangen og gav hård pres for at få fisken væk fra vegetationen. Fisken gik mest tungt uden de lange udløb, og når jeg fik den tættere på, kunne jeg se, at den havde en rigtig god størrelse. Det kunne også mærkes, når jeg skulle prøve på at få den i nettet – den var næsten for stor. Heldigvis fik jeg hjælp med at nette fisken af en forbipasserende hundelufter som gav udtryk for, at han aldrig tidligere havde set en så stor en fisk. Og da jeg fik løftet fisken op af vandet kunne jeg godt mærke, at den var betydeligt tungere end jeg først havde troet. Vægten viste også hele 19,4 kg, og en nyt PR var dermed et faktum. En fantastisk følelse endelig at fange en af de helt store karper i søen som jeg har jagtet så længe.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This