Jesper Lindquist Andersen med sin potentielle skandinaviske rekordkarpe på 19,03 kilo.

JESPER LINDQUIST ANDERSEN er en rigtig glad mand. På et sudersats søndag d. 25 maj sammen med to andre fiskegutter fik han 33 sudere op til 3,330 kilo – og en gigantisk græskarpe. – Vi startede dagen ved solopgang, og senere kom der karper ind på pladsen, fortæller Jesper til Fisk & Fri. – Kl. 7.30 faldt monsterhugget, men der gik lige et halvt minuts tid, inden fisken opdagede, at den var på. Og så tog den ellers et udløb på 70 meter hen til et sted, hvor den kunne sætte sig fast i grøden – så fast, at vi måtte hente en båd for at få den fri. Herefter fortsatte fighten i to timer og 37 minutter, for det var begrænset, hvad man kunne lægge af pres på kæmpefisken med en to-kilos line, str. 10 krog og en blød 9 fods UL-stang. Men fisken kom da i nettet, hvor den blev vejet på min 15 kilos Salter, der gik totalt i bund. Jeg tog derfor ud til en kammerat og lånte en endnu større vægt – en Berkley digitalvægt, der kunne tage 23 kilo. Vægten på fisken, der var 104 cm lang og 70 cm om livet, var 19.03 kilo, slutter Jesper sin beretning til Fisk & Fri.

Fisken, der er både PR og potentiel dansk rekord, er også den største fisk fanget i Skandinavien. Den nuværende danske rekord på 16,3 kilo er taget af Jesper Eriksen i 2005, og den svenske rekord er 18,590 kilo taget i 2007 af Rikard Linderoth i en dam ved Landskrona – tæt ved København.

Et stort tillykke fra Fisk & Fri med fisken, der er tilmeldt Rekordfisken – skandinaviens største fiskekonkurrence. Læs mere om fangsten i næste nummer.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This