– Jeg fisker meget i vores lokale sø, som faktisk kan være lidt svær at knække, fortæller Kim Aagaard. – På trods af, at jeg faktisk har fisket der i mange år, har jeg aldrig fået en 10+ i søen. Men jeg ved, at de er der, selvom det ikke er hvert år, at der bliver fanget nogen. Jeg har de sidste tre år gjort det til en udfordring af få fat i de største fra søen, og det er lykkedes flere gange – bare ikke med den der 10+. Men jeg har dog fået en masse erfaring fra søen, som jeg klart føler giver mig større og større muligheder for succes.

– Her den anden dag havde jeg muligheden for en fridag, hvor jeg kunne udfordre 10 m/s vind og regnvejr i min lille jolle. Jeg kæmpede en del med at styre alle stænger med flåd og levende skaller – og måtte til sidst nøjes med at fiske med to stænger på én gang. Jeg flyttede rundt mellem nogle af mine favoritpladser, uden at der skete meget, så jeg troede ikke rigtig på det.

– Faktisk var jeg ved at overveje at stoppe og tage hjem, men ville lige prøve et sted mere, og heldigvis skete der noget. Flåddet med den største skalle blev flået brutalt under, og linen fløj af hjulet. Jeg havde med det samme en god fornemmelse, når man tænker på, at jeg havde en 25-30 centimeters skalle på forfanget. Jeg gav et hurtigt tilslag, og en god fight kunne starte. Fisken tog flere lange udløb og kom til sidst i nettet. Jeg kunne med det samme se, at det var en god fisk, for den fyldte godt i mit XL fangst net!

Hurtigt fik jeg fat i nogle gutter til at hjælpe med vejning og foto. Endelig var missionen fuldført . Gedden var 10,3 kg og 110 cm – en kanon flot fisk. Jeg fik taget nogle gode billeder, og fisken fik friheden igen. Det var en fed følelse! Mit næste mål er at bevise, at det ikke bare var tilfældigt, og at jeg kan blive ved med at fange 10+ fisk!

Forshaga Sportsfiske Akademin

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This