Forskere fra DTU Aqua har netop publiceret et genetisk studie, der viser, at danske havørreder svømmer vidt omkring for at finde føden. I undersøgelsen har man brugt SNP data – en slags DNA-analyse, hvor man generelt har kunnet vise, at kystørrederne i et givet område typisk består af 70 lokale og 30 % fra andre tilstødende områder – lidt afhængig af årstiden.

Endvidere viste undersøgelsen i de indre danske farvande en stor adskillelse mellem fødesøgende individer fra Sverige og Danmark – altså, at fisk, der kommer fra åer og elve på den skandinaviske halvø, i høj grad også søger deres føde i de kystområder, hvor de kommer fra. – Dette er overraskende set i forhold til hvor kort afstand, der er imellem Østdanmark og Sydsverige, fortæller DTU Aqua i deres resume af undersøgelsen, men kommenterer, at dette resultat er i tråd med de øvrige genetiske data man har på de to populationer. I overgangsområdet mellem Nordsøen og de indre danske farvande, viste ingen tydelige tendenser i den rumlige fordeling af lokale og ”fremmede” fisk, slutterforskerne.

Et spændende resultat, der er værd at bide mærke i – i forbindelse med forvaltningen af de Østdanske havørredstammer.

Læs mere om det nye studie – Genetic monitoring uncovers long-distance marine feeding coupled with strong spatial segregation in sea trout ( Salmo trutta L.) consistent at annual and decadal time scales” her.

 

drømmerejse til Amazonas fiskogfri.dk iFish Travel
    Hvidovre Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This