Lørdag d. 14. oktober løb den stort omtalte put & take konkurrence af stablen i Vesthimmerlands Put & Take. Grunden til den store omtale op til konkurrencen var annonceringen af, at der ville blive udsat en regnbueørred på hele 17 kilo. Med fangsten af denne fisk ville man således vinde konkurrencen men også blive indehaver af en Dansk- og Europæisk Rekord for regnbueørred.

Her beskriver Dennis Horn, indehaver af Vesthimmerlands Put & Take, hvordan dagen forløb:

– Fredag aften blev den store regnbueørred udsat i søen og sammen med en total udsætning af 500 kilo store fisk var scenen i den grad sat til en stor begivenhed. De første deltagere dukker allerede op kl. 4.30 lørdag morgen, selvom konkurrencen først starter kl. 8.00. Folk er kommet fra hele Danmark og vi har sågar deltagere fra både Sverige og Tyskland. Så rygterne om den store fisk er kommet vidt omkring.

Starten går kl. 8.00 og efter et kvarter er de første 20 fisk kommet på land og den største vejer 10,2 kilo. Så dør fiskeriet lidt ud, som det tit sker ved konkurrencer hvor der er mange fiskere. Der bliver fanget lidt fisk her og der og to en halv time inde i konkurrencen får jeg en melding om at den store fisk formentlig har hugget på en meget lille flue. Jeg løber rundt om søen til Klaus der har fisken på og får sat vores live udsendelse i gang. Fiskeriet stopper helt for alle vil hen og se Klaus fighte fisken og få den på land og der er en helt ubeskrivelig stemning. Alle folk holder vejret sammen med Klaus og adrenalinen kører vildt. Jeg har aldrig som lystfisker oplevet sådan en stemning og hvor forløsningen til sidst er enorm. Klaus får fisken ind og er forståelig nok i en helt anden verden. Fisken bliver vejet med det samme og vejer 16,25 kilo. Vi havde reklameret med at den vejede 17 kilo og den blev vejet til 17,1 kilo for tre uger siden i fodertom tilstand. Men efter denne vejning hvor den flyttede kar i dambruget, har den ikke taget føde til sig og har derfor tabt lidt i vægt. Dette gjorde så også at den var sulten og derfor huggede forholdsvis hurtigt. Havde den været i god foderstand havde den måske ikke hugget før om et par uger.

Klaus Hansen vandt selvfølgelig konkurrencen og den flotte fisk er nu anmeldt som rekord. Klaus har valgt at donere fisken til Zoologisk Museum, der vil konservere og udstille den. Det gør også at der kan blive taget prøver på fisken, så vi kan få manet rygterne om, at fisken ikke er opdrættet under korrekte forhold til jorden , som der har været påstået i branchen.

Her fra Fisk & Fri skal lyde et stort tillykke med fangsten til Klaus.

Der er sat en stor mængde fisk ud op til konkurrencen og der er stadig mange fisk på mellem fem og otte kilo i søen, så har man tid til lidt put fiskeri her i efterårsferien, så kan det være en god idé at slå vejen forbi Vesthimmerlands Put & Take.

Læs mere her: https://www.facebook.com/VesthimmerlandsPutandTake/

Her kan du også se video af fighten og landingen af den store fisk – et videoklip der allerede er set over 144.000 gange!

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This