Kenneth Dam Jensen med sin flotte helt på 2010 gram og 61,5 centimeter fra Randers Fjord, der er potentiel ny dansk rekord. REKORDEN for helt på 1850 gram fra Randers Fjord fanget af Otto Pedersen i 2003 er måske slået. For tre dage siden blev der – samme sted – landet en ny potentiel rekord: – D. 15/2 tog min kammerat Janus og jeg fra Esbjerg til Randers fjord for at fiske helt og havørred, fortæller Kenneth Dam Jensen fra Esbjerg. – Da vi havde pakket båden, sejlede vi af sted mod et par planlagte positioner, hvor vi tidligere har fanget pæne helt. Turen derud var lidt kold, selvom vinden var svag og solen strålede fra en skyfri himmel. Vi ramte den første position lidt i elleve. Kort tid efter vi havde rigget til og fået lagt vores stænger ud i en pæn cirkel omkring båden, var der en fisk, der viste interesse for ormen. Desværre sprang forfanget på mærkværdig vis, inden jeg nåede at mærke fisken ordentligt.

I løbet af den næste times tid blev det kun til nogle få enkelte hug, der desværre ikke resulterede i fisk. Herefter besluttede vi os for at prøve den anden position, der er på lidt dybere vand. Her skete der lidt mere, idet vi hurtigt fik tre ørreder i båden, med den største omkring de 70 cm. Desværre var der ingen overspringere eller grønlændere, der havde målet, så alle tre blev genudsat. Herefter blev det igen kun til nogle enkle hug, der ikke blev til mere end det. Vi prøvede herefter tre-fire forskellige tilfældige pladser for at se, om vi kunne finde en stime helt, der ville hugge mere end en enkelt gang. Men vi måtte sande, at det ikke var den dag, der skulle laves ny PR på helt.

Forinden turen, havde vi aftalt med min anden helt-makker Jesper, at vi skulle fiske helt med ham den efterfølgende lørdag. Den næste morgen mødte vi noget slukøret op efter gårsdagens triste resultat. Desuden var vejret slået om til overskyet og blæsende, men til trods for det besluttede vi os alligevel for at gøre forsøget. Vi startede turen på samme position som dagen før. Dette viste sig ikke at være en helt dum idé. Knap nok havde vi fået lagt de sidste stænger ud, før det første hug faldt, og derefter igen på den anden stang. Mit modhug faldt prompte, og der var bid. Det var en stor fisk kunne jeg mærke. Faktisk føltes det som en ørred, så jeg tog det stille og roligt. Efter et par minutters fight viste fisken sig, og så begyndte panikken ellers at brede sig. "Det er en kæmpe helt – hvor er nettet?", råbte jeg. Hurtigt fandt jeg nettet og kunne efter fire-fem mindre udløb sikkert og glad lande en ny PR i helt.

Det viste sig dog, at fisken var større end som så. Den målte nemlig 61,5 cm og vejede hele 2010g. Fisken bliver forhåbentligt godkendt som ny dansk helt-rekord.

Det blev til endnu en PR den dag, idet min kammerat Janus fik en helt på 46,5 cm og små 1200g. Herudover fik vi syv ørreder, hvoraf to blev taget med hjem. En fin grønlænder på 42cm samt en overspringer på omkring de 50cm.

Alt i alt en helt god dag på Randers fjord, slutter en super glad Kenneth. Et stort tillykke fra redaktionen.

Du kan i næste nummer af Fisk & Fri, læse om helt udsat i P&T vand i Ringkøbing.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This