Sørlandet, hvor blandt andet Mandalselven ligger, er en attraktiv fiskedestination, hvor mange danskere gennem tiden har taget op. I den nye bog Laks og laksefiske på Sørlandet. Historien om laksens storhetstid, fravær og tilbakekomst præsenterer forfatterne 10 elve med stor lokalkundskab, og gennem tekst, foto samt kort inspirerer sportsfiskerne til at sætte kursen mod Sørlandet og laksefiskeriet i sørlandske lakseelver. 

Samtidig formidler bogen den gode historie om laksens storhetstid, fravær og tilbagekomst. Laks og laksefiske på Sørlandet er historien om, hvordan det har været muligt at genskabe Sørlandet som laksedestinasion. I begyndelsen af 1900-tallet var sørlandselvene blandt Norges bedste lakseelve. Samtidig rasede den industrielle revolution på kontinentet, resulterende i sur nedbør over Sørlandet. Konsekvensen blev, at de berømte laksestammer i sørlandselvene blev udryddet, og elvene var livløse i mere end 50 år. Siden da har omfattende kalking ført til, at laksen nu er tilbage i elvene, som i sin tid var berømt for sin lakserigdom. Historien viser, hvordan det er muligt at vende en negagive udvikling og reparere de skader, som vi mennesker har påført naturen og økosystemene.

Bogen, der er skrevet af Øivind Berg, Tormod Haraldstad og Ørnulf Haraldstad, giver en populærvidenskabelig fremstilling af vildlaksenes biologi og kulturhistorie på Sørlandet – men guider også til gode oplevelser i elvene på Sørlandet – fra øst til vest i Agder.

Prisen er 429 NOK – men på tilbud på ovenstående link.

 

 

Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This