Morten Jensen med en fin brakvandsgedde fra Stege Bugt.

Morten Jensen med en fin brakvandsgedde fra Stege Bugt.

Flere gedder til lystfiskeri – Et forbud mod at tage brakvandsgedder med hjem skal sikre større bestande af gedder på Sydsjælland og Møn, skriver Ministeriet for fødevare, landbrug og fiskeri i en pressemeddelelse.

Fredag den 13. har ry for at være en uheldsdag, men for gedderne i Præstø Fjord, Stege Nor, Jungshoved Nor og Fane Fjord er det stik modsat. I dag fredag en 13. marts indfører fødevareminister Dan Jørgensen nemlig både et forbud mod at tage fangede gedder med hjem og et forbud mod anvendelse af nedgarn i perioden 1. februar til 31. maj. Forbuddene gælder de nævnte områder ved Sydsjælland og Møn.


– Lystfiskeri efter gedder er meget populært ved Sydsjællands kyster, og turister kommer gerne langvejs fra for at fange store gedder, udtaler fødevareminister Dan Jørgensen. – Det populære geddefiskeri på Sydsjælland og Møn kan se frem til at kunne få gedderne i fred, hvilket Med dette tiltag har jeg opfyldt et brændende ønske blandt lystfiskerne i ind- og udland, slutter han.

Områderne ved Præstø Fjord, Stege Nor, Jungshoved Nor og Fane Fjord er valgt fordi, det er vigtige opvækstområder for gedderne. Forbuddet vil derfor være med til at sikre geddebestandene i fremtiden.

Catch and release-fiskeri, hvor fiskene fanges skånsomt og sættes levende ud igen, er populært blandt mange lystfiskere. For dem, der gerne vil have en gedde med hjem, er der mulighed for at fiske udenfor de områder, der er omfattet af forbuddet. Forbuddet er indført i en femårig forsøgsperiode.

Læs bekendtgørelsen her

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This