Sommerfiskeri på Øresund efter torsk med Fyrholm

Torskefiskeriet på Øresund er brandvarmt i øjeblikket – Her et billede fra turbåden Fyrholm, der en af de både der fisker målrettet efter de bomstærke sommerfisk – foto: Martin Hubert

 

Fiskeriet på Øresund boomer i disse dage, og her på redaktionen vil vi gerne give jer et par tips med, til sommer-torske-fiskeriet.

  • Fisk med lettere grej om Sommeren

Selvom strømmen i Øresund til tider kan være drilsk, er det sjældent ligeså slemt som om vinteren. Om sommeren står fisken nemlig ofte på sundets sydlige pladser, hvor der unægtelig bliver presset mindre vand igennem. Derfor kan du fiske med markant lettere grej. Jigs og pirke fra 150-400 gram er alt rigeligt, og giver dig en langt federe fight.

  • Ophængere er OK

Hvor man om vinteren kan være stensikker på at blive temmelig upopulær hvis man har ophængere på, er det helt i orden om sommeren. Fisken er meget mere bidelysten og kaster sig gerne over alt, fra blæksprutter til torskefluer.

  • Flere fisk og bedre vejr

Det siger sig selv, at vejret er markant bedre om sommeren, så husk solcremen! Fiskeriet er i reglen også langt bedre – bevares, chancen for en måler er måske ikke helt ligeså stor som om vinteren, men der er mange flere fisk, og så fighter de bare langt bedre. Skal du have fisk med hjem, så husk at lægge et par sodavandsflasker med vand i fryseren aftenen før – ellers er der ikke meget spiseværdi i fangsten, efter en hel dag på et varmt dæk.

 

Knæk og bræk med dit sommerfiskeri

 

/ask

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This