Vinterhalvåret kan føles som en evighed, når man er karpefisker. Derfor kribler det også i fingrene for at komme ud, ligeså snart karperne begynder at vise de mindste tegn på at være aktive igen. I år starter karpesæsonen heldigvis tidligt, som følge af det varme vejr.

– Det er blevet til mange kortere endags ture her de sidste par måneder, men lysten til en “rigtig” tur med overnatning og muligheden for større fisk blev mere og mere presserende, fortæller Marc Thornton Hovgaard, der netop har været ude på sin første overnatning.

– Turen med bivi og sovepose til det lokale vand starter ganske fredeligt, fortsætter han. – Stængerne bliver sat med 15 mm citrus pop-ups, og der bliver fodret med pellets, majs og knuste boilies omkring hver takel. Roen sænker sig og vandet koger på gasblusset – det er kaffetid.

– 15 skriger den første bidmelder, da et længe ventet take bryder stilheden ved den lille sø. Adrenalinen pumper, men kampen bliver kort, for fiskene er stadig påvirkede lidt af deres apatiske vinterdvale. Men sikke en forløsning, da fisken lander sikkert i nettet. En smuk skælkarpe ligger og plasker rundt i bunden af nettet. Den opbevares forsvareligt i vejeslyngen til solen står op næste morgen.

– Den efterfølgende dag, mens solen står op og morgenkaffen nydes, kommer det næste hug. Intensiteten i bidmeldens alarmtone giver ingen plads til tvivl. Denne karpe kæmper med lidt større kraft, og selvom siv og åkander ikke giver synderlig grund til bekymring i denne tid, så har søen stadig andre udfordringer. Lavt hængende og usynlige grene under overfladen giver kampen med fisken lidt ekstra spænding. Da den lander sikkert i nettet, vil glæden ingen ende tage. Karpesæsonen er for alvor ved at starte. Kom bare an – slutter Marc.

Hvad med dig – har du været ude på dine første karpeture? Send gerne en historie fra dit lokale vand til jb@fiskogfri.dk eller 30 70 02 36 og få den publiceret her på siden.

 

Friluftsland udsalg

 

Forår ved karpesøen med rodpod og karpestænger

Forår om sider! Allerede nu er der godt gang i fiskeriet, så det er bare om at komme afsted.

 

Pop-up rig til karpefiskeri

Her kan du se det pop-up rig Marc bruger.

 

 

     

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This