– De er derude lige nu, siger Per Sjøstrøm fra Verona Sportsfiskeri. – Udfordringen er desværre, at det har blæst ekstremt meget igennem lang tid, så det er ikke så let at komme ud. Men – dem der har kunnet kommet ud for vinden har fået spredte laks i hele området fra Bornholm til Simrishamn.

Den største fisk, vi har hørt om, er Kim Rønne-Nielsens flotte tretten-kilos laks, som han fik, da han sejlede ud fra Nexø den 14. februar. – Hugget kom cirka 1 mil Øst for Nansy 90 fod nede i vandsøjlen, fortæller han på Bornholm Trollingklubs hjemmeside. – Fisken stod tungt 150 fod ude og ville ikke rigtig med ind, men ind kom den til sidst – og sikke en flot laks. I havnen blev laksen, som du kan se ovenfor, kontrolvejet samt målt til 13,56 kilo og 112 centimeter. En super dag med sol og laks i båden. Så bliver det ikke bedre.

– Fiskeriet i området ved Møn er endnu ikke startet, og herovre på Bornholm venter vi altså blot på, at vinden lægger sig, fortsætter Per, der om nogen kender det bornholmske laksefiskeri som sin egen bukselomme. – Jeg er helt sikkert på, at der nok skal komme godt gang i fangsterne, når der kommer et seriøst hul i vinden, så det bliver muligt at fiske effektivt efter de store laks med vores trollingbåde.

– Hvis vi er heldige, så passer det fint med et godt fiskeri, når vi starter vores trollingskole med Wildwater i uge 13 og 14, hvor der vil bliver fokuseret på fiskeri med både blink og løje. Kursusdeltagerne roterer mellem de fire både, så de kan suge guldkorn til sig fra alle de fire erfarne skippere og på den måde få mest ud af kurset, der i øvrigt er booket fuldt op. Men – vil du være med til kurset til næste år, så kan du allerede nu booke dig ind på kurserne i 2021, som afholdes med base og overnatning på Danhostel Sandvig i Allinge, slutter Per.

Trollingmaster er i den sidste uge i april, og inden da skal der sikkert nok nå at komme godt gang i fiskeriet.

 

Forshaga Sportsfiske Akademin

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This