Gustav Dalsø Larsen tog denne gedde på 111 centimeter og 10,6 kilo på en Savagear wobler. Af Flemming Birger Larsen

LØRDAG DEN 26. MAJ var min søn, Gustav Dalsø Larsen på10 år, og jeg på Tissø. Det var årets første tur på søen, og forventningerne var store. På grund af det gode sommer vejr var vi først på søen ved 14-tiden – med planer om at fiske det meste af aftenen – i håb om at de store gedder ville jage hen under aften.

Vi startede med levende agn og fik den første flotte fire-fem kilos gedde du for å-udløbet. Det blev til en del flere gedder og abore op til ca. 1,5 kilo. På vej hjem til å-udløbet ved ca. 21-tiden fik Gustav et godt hug på sin 4-delte Savagear wobler.

Her er en af de flotte 1,5-kilos aborrer, som Tissø også kan byde på.

Gustav har efterhånden fået en del gode gedder og fightede fisken med stor rutine. Da gedden kom ind kunne jeg se, at den var enorm. Det var en noget overrasket dreng, der så et monster på 111 centimeter og 10,6 kilo ligge i bunden af bådet. Det var ikke helt gået op for ham, hvor stor den var – men han havde alligevel næsten rettet de 2 trekroge på wobleren ud under figthen.

Vi har en aftale om at sætte alle gedder og store aborre ud – men Gustav har plaget om at få en gedde med hjem og spise og få hovedet udstoppet. Jeg har skudt det hen til, at det gør vi, når vi fanger en over 10 kilo, og tænke at så var det nok løst for en periode. Det var det så ikke – nu har jeg hakket geddekød og er i gang med en større udstopningsproces med det enorme hoved.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This