– Sommeren har vært vældig spændende, og der er fanget mange store langer, fortæller norske Amund Gjeitnes. – Min personlige rekord på 12 kilo blev hurtigt forbedret til 18, så til 25 – og så til 26 kilo. Jeg havde således set sommerens fiskeri som en god succes. Men – det skulle gå hen og blive endnu vildere.

– Jeg havde studeret søkortene hvor jeg selv bor ved Molde i Møre og Romsdal, og havde fundet et sted, som jeg virkelig troede på. Pladsen, der står markeret som Kua på kortet, har et kraftigt fald fra 0-200 meter i et sund med meget strøm og bevægelse. Vejrmeldingerne var gode, så jeg ringede til en kammerat med båd i nærheden, og spurgte ham, om han var interesseret i at tage ud på fisketur. Og det blev et rungende ja. 

– Aftenen før klargjorde jeg et takel bestående af et 800 grams lod, solide svirvler og split-ringe med 1,2mm fluorcarbon – monteret med grønne lightsleeves, knæklys og grønt blinklys. Jeg havde også bestemt mig for at teste nye kroge – nemlig en mallekrog str. 14/0 og en trekrog fra Owner i str 5/0. Agnen var en hel makrel. 

– Vel ude over det dybe vand begyndte vi at fiske. Det tog ikke mange minutter, før turkammeraten råbte ”Fish on” – og snart efter kunne vi lande en flot 18 kilos lange. Vi lagde os på præcis det samme sted igen, og så var det min tur til at råbe.

– Jeg har tidligere fisket meget efter helleflynder, og dette hug føltes lidt på samme måde. Bremsen var stillet ret hårdt, men uanset hvad jeg gjorde, flådede fisken line af hjulet. Der gik et stykke tid, hvor jeg ikke fik noget som helst line ind igen, men så begyndte den store fisk langsomt at komme tættere på. Pludselig kunne jeg se noget lyst nede i vandet – og inden længe kom der en enorm lange på 180 cm og 37 kilo på dækket, hvilket var en ny PR.

 

Forshaga Akademin

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This