28.09.10 – NORGE forbindes typisk med laksefiskeri i elvene og havfiskeri i fjordene, men hvad færre ved er, at de store og dybe norske søer kan byde på et fortrinligt geddefiskeri. De ivrige geddefiskere Thomas Wang og Ronnie Bull fra Esbjerg har været på eventyr til Norge, hvor de fiskede en større norsk sø på jagt efter gedderne.

Ronnie Bull med turens tungeste gedde på 6,8 kg fordelt på 99 cm.Thomas og Ronnies geddeventyr til Norge bød på en masse nye indtryk: – Bare det at stå og fiske i en kæmpe stor fjeldsø, med bjerge på alle sider, er noget af en oplevelse og så idyllisk som noget kan være, fortæller Thomas Wang i sin mail til Fisk & Fri. Thomas og Ronnies eventyr startede i september i år og inkluderede fem fiskedage. Den første dag de kom de dog ikke ud at fiske, da de blev mødt med en slem overraskede. Hytten som de skulle bo i, og havde booket hjemmefra, var nemlig mildest talt ubeboelig! Der måtte derfor findes en ny hytte, og det voldte en del besvær, men lykkedes dem dog i løbet af den første dag.

Thomas Wang med en flot fjeldgedde på 6,7 kg og 101 cm.Dagen efter kom der dog gang i fiskeriet, og i løbet af de næste fire dage lykkedes det dem at fange 24 gedder med 3 fisk over meteren og en rigtig pæn gennemsnitsstørrelse på 5,1 kg. Ronnie Bull fangede turens tungeste gedde, en flot fisk på 6,8 kg og 99 cm mens Thomas Wang stod for turens længste gedder på 6,7 kg og 101 cm samt 6,3 kg og 103 cm.

Turens længste fisk målte 103 cm og vejede 6,3 kg.– Den fiskemetode vi primært brugte var dørgefiskeri, med store woblere over dybt vand, fortæller Thomas. Makkerparet fisker ellers mest med jerkbait hjemme i Danmark, men de i de store norske fjeldsøer virker det bare uoverskueligt at give sig i kast med kastefiskeriet. – Samtidig har vi fået et helt nyt syn på dybder. Vi tog mange gedder helt ude på 40 – 80 meter dybt vand, hvor vi normalt vil søge de lidt lavere vande til jerkbaitfiskeriet.

På trods af lidt startvanskeligheder og selvom de helt store kæmper på over 10 kg udeblev denne gang, så synes både Thomas og Ronnie at det har været en helt igennem fantatisk tur. Mere om Thomas og Ronnies tur til Norge kan læses på deres hjemmeside, Ondfisk.dk, der kan findes på adressen www.ondfisk.dk.

Mere information om geddefiskeriet i Norge kan også findes i Fisk & Fri’s artikelarkiv her: Norge – Nordens nye geddemekka

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This