– For seks år siden var jeg så heldig at få muligheden for at komme med på en uges premierefiskeri ved Namsen og sideelven Sandøla i Norge med et hold af gode laksefiskere, fortæller Morten Trøst, der har været en del af holdet hvert år lige siden.

– I år har det indtil videre været et ualmindeligt sløjt fiskeri. Laksene er simpelthen ikke nået herop endnu. Der er fanget præcis 0 fisk af 8 mand, som alle fisker 12 timer i døgnet … indtil igår. Vi fluefisker cirka halvdelen af tiden, og resten af tiden – hvor fluefiskeri ikke er muligt – står den på Harling. Kort fortalt betyder det fiskeri med woblere fra båd.

– Min makker Richard og jeg ankom til Tømmeråsfossens indre pool kl. lidt over seks i går morges, hvor et af de andre hold allerede var i gang ude på vandet. Efter tre timers roen rundt besluttede det andet hold at give op og tage videre. Vi blev enige om at give det en time mere, men allerede efter yderligere 10 minutter sang det ene af de to hjul. Richard roede båden til land, hvor jeg fightede en meget energisk og udholdende laks, som tog adskillige udløb, indtil vi til sidst kunne nette skønheden. Tilbage ved Duun Gård, hvor vi bor, stoppede nålen på vægten ved 6,5 kilo. Vi har 4 dage tilbage at fiske i…

Friluftsland The North Face

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This