Sommeren nærmer sig med hastige skridt og Nordsøens Oceanarium har i år flere nyheder på programmet, blandt andet et nyt flot udendørsområde med legeplads til de mindste og en ny nuttet sælunge på vej.

Maria, den spættede sæl, får snart en ny unge og personalet glæder sig! “Typisk føder arten omkring samme tidspunkt hvert år – sidste år fik hun sin unge kort efter Oceanariets lukketid d. 7. juli. Vi tror derfor ungen kommer indenfor de næste 2-3 uger, men da det er dyr vi har med at gøre, kan vi ikke sige det helt præcist.” udtaler de

De mindste gæster er meget vigtige for akvariet, der derfor har fået etableret en flot ny udendørs legeplads målrettet de helt unge gæster. Legepladsen er inspirereret af havet og de spændende dyr, der lever deri.

Da akvariet jo arbejder med Nordsøen og havets univers, har de også valgt at ændre lidt på det populære og velkendte koncept for en sandkasse og lavet det om til en vandkasse – her er der mulighed for fri leg med skibene i vandet, og for at se hvordan strømmene kan flytte skibene rundt i vandkassen.

Nordsøens hvaler

Nordsøen er fuld af spændende hvaler og de kan selvfølgelig også opleves hos Nordsøen Oceanarium!

Finhvalen kommer tilbage fra ferie i Blokhus d. 17/7 og vil derefter være at finde i udstillingen igen. Du kan se skelettet helt tæt på og få fornemmelsen af hvor stor en 17,4 meter lang hval egentlig er.

Onsdag d. 14/6 fandt man en død vågehval i et bundgarn i Skagen. Nordsøen Oceanarium deltog i dissektionen af denne, hvilket fandt sted fredag d. 16/7. Hvis du gik glip af det, kan du se en timelapse video af processen her.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This