Beretningerne om mange fangster af storlaks i Østersøen har været overvældende dette forår. En af dem, der har været ude, er Nicolaus Jermiin Nissen

– Jeg var så heldig at blive inviteret med på laksetur i starten af denne periode af Jesper, som er en af mine gamle fiskevenner, fortæller han. – Og når han ringer og spørger, om man skal med ud at fiske, så skal man åbenbart hugge til.

– Det blev til to ture i farvandet mellem Sverige og Bornholm. Første tur var ikke noget at skrive hjem om og dette ville skipper naturligvis ikke have hængende på sig. Så vi måtte afsted igen ugen efter. Det skulle vise sig at være en god beslutning – for mit vedkommende…

– Destinationen var igen Simrishamn, og vi var på vandet ved solopgang. På vores tur ugen før fangede jeg mit livs første laks, men var så lille, at jeg bare kunne hive den op af vandet uden net – til stor morskab for os begge. Denne dag faldt dog heldigere ud. Allerede efter 1½ time kom hugget på 90 fod og skipper var så godhjertet at lade mig hive fisken op – og tak for det. Laksen vejede 17,4 kilo! Dagen efter fangede jeg to med den største på 12 kilo. Så sig aldrig nej til en fisketur! Man ved aldrig…

 

Hvidovres Sport

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This