KENNETH SCHÖNEMANN har på blot tre kystture i hans fiskekarriere fanget en enkelt undermåler. Det er ikke nogen dårlig statistik, men den 4. kysttur skulle vise sig at forbedre statistikken betydeligt.

– Jeg har blot fanget én enkelt havørred i mit liv og det var en lige under målet, fortæller Kenneth Schönemann til Fisk & Fri. Men efter at vi havde affisket en god strækning af kysten nær Vordingborg fik jeg et massivt hug på Sølvpilen. Jeg var helt overbevist om, at jeg endnu engang havde fået fat i tang, men så blev der pludseligt trukket en ordentlig omgang line af hjulet. Først der var jeg overbevist om, at det var en seriøs fisk jeg havde fat i. Jeg fik hurtigt assistance af min kammerat, som kom løbende med nettet. På det tidspunkt blev jeg nærmest panisk, da jeg fik et kort glimt af fiskens blanke side. For hvordan håndterer man en fisk af den kaliber, når man aldrig har prøvet det før?

Den flotte fangst blev foreviget med nogle flotte billeder. Jeg nåede ikke at tænke særlig længe over det, før den tog et voldsomt udløb på 20 meter. En meter line blev rullet ind og så stak den af med yderligere 20 meter før den blev træt og fulgte med ind. Men da min kammerat skulle til at nette den, lavede den et mindre udløb på 5-10 meter og sprang med ynde fri af vandet. Aldrig har jeg oplevet noget så nervepirrende og jeg rystede som en gal. Men det var dog de sidste kraftanstrengelser fra fisken og kort efter gled den uden besvær ind over i netkanten. Herefter kunne jeg intet sige eller intet gøre. Jeg var lamslået over den smukke fisk. Aldrig før havde jeg set en havørred over 2,5 kilo på land og nu stod jeg selv med en pragtørred på 4,1 kilo og 69 centimeter. Jeg var chokeret, og MEGET stolt. Mange tak til min kammerat for den meget kyndige hjælp og vejledning.

Det er en fantastisk følelse når fiskeoplevelsen går op i en højere enhed. Vil ønsker Kenneth Schönemann tilykke med den flotte fisk.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This