Der er efterhånden mange, som er begyndt at tage hul på aften- og natfiskeriet efter havørred på kysten – og der bliver taget en del rundt omkring. En af dem, der har haft succes er Sven Riber Hougaard.

– I går aftes tog min fætter og jeg afsted i håbet om at ramme en blank ørred i mørket, og det lykkedes, fortæller han. – Vi tjekkede vejrudsigterne, vandstanden og jeg bandt nogle fluer, som jeg var sikker på ville gøre et udslag i mørket, og så vi var i fuld mundering på kysten kl. 20. Vi starter ved et spot med strømvand, som vi ved ofte holder fisk på denne tid, men ingenting var der – ikke engang en fisk i overfladen helt frem til kl 22. Så vi sætter os ind på land i håbet om at se en, men stadig intet.

– I en hurtig beslutning, vælger vi at skynde os, for at se om vi kan nå et spot et par kilometer væk, inden det bliver helt sort. Vi løber i waders, pakket med fiskegrej, og vi når lige 10 minutter i det sidste lys. Men lige, da vi er ved at give op, hugger denne fisk fem meter foran min stangspids. Ingen af os så den komme, og pulsen skød til vejrs med det samme, da den næsten var fri af vandet efter fluen.

– Den tager hurtigt line, og vi forsøger gang på gang at få den i nettet, men hver gang den rører netkanten tager den et nyt udløb. Til sidst svømmer den hurtigt mod min fætter, og vi har svært ved at se den på grund af mørket. Jeg ser bare min line, som går hurtigt helt hen til hans ben og hen mod en stor tangplante, så jeg er sikker på, at den vil ryge. Men lige så hurtigt, som den svømmer mod ham, lige så hurtigt reagerer han også, og får den sikkert i nettet.

– Nattefiskeri med fluestang er specielt, og kan virkelig være det, der skal til, for at lokke den helt store til at bide en dag. Denne gang var det en blank halvmetersfisk.

 

Hvidovre Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This