Ja – du hørte rigtigt. Fisk & Fri har tidligere skrevet en del om natfiskeri efter gedder – og som du har kunnet se her på sitet de sidste uger, så er sandarterne heller ikke blege for at hugge i vintermørket.

Normalt har folk, der arbejder i dagtimerne, svært ved at komme ud på søerne og åerne i vinterhalvåret, hvis ikke det skal være i weekendener, hvor der ofte er lige lovlig mange, som fisker. Men – tager du ud i mørket, er der masser af muligheder, for så kan du jo bare tage af sted efter fyraften – præcis lige som du plejer at gøre på de dele af året, hvor der er noget mere lys at give af.

Det siger sig selv – det kræver stamina, godt tøj og en god thermokande med masser af varme drikke. Samt måske et stormkøkken i båden til at forsøde tilværelsen i mørket med. Men – dine anstrengelser vil ofte kunne være det hele værd, hvis du spiller dine kort rigtigt.

At gedderne til fulde er aktive i mørket er denne fine gedde på cika ni kilo et eksempel på. Fisken blev taget af Peter Franke fra Jylland for et par dage siden. Fisken huggede på helt almindeligt spinnefiskeri med en 11 centimeters Rapala wobler. Der er altså meget mere ude i mørket end bare glubske sandarter, der venter på at netop din agn kommer forbi.

Kom ud i mørket og fang nogle gedder – og send os en rapport til fiskogfri.dk, inden du lægger din fangst  på facebook. Kontant Jens Bursell på jb@fiskogfri.dk og telefon 30 70 02 36, hvis du fanger noget stort, som er værd at skrive hjem om.

 

Kizuma line

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This