– Skide spinne tosse, du kan ikke fiske med flue mere, hvorfor ser vi dig aldrig med fluestangen? – og hvad man ellers ikke skal høre for…. Sådan lyder det fra Lasse Nardo Pedersen, der forleden nat fik en fin havørred på spin. – Nå, en billig Scierra fluestang blev støvet frem i garagen, for at lukke munden på dem. Der blev suppleret med et Scierra fluehjul fuld af støv, og en flueline der var mere beskidt end Olsen Bandens straffe attest.

– På pladsen var der masser af strøm! Min makker havde stået et stykke tid ude i vandet og fisket, og havde set flere aktive fisk. Jeg spørger ham, om han fisker i overfladen eller under. Han svarer under, for det er ikke til med så meget strøm. Pjaaat siger jeg, og monterer en hjemmebundet skumflue. vader ud i vandet. Og jovist – strømmen hamrer ned af strækket. Linen bliver trukket af hjulet og gøres klar til nogle kast. Allerede efter få kast er den første oppe og stikke sig på skum fluen. Og efter kun 5 minutters fiskeri kommer et stort hoved op lodret og suger fluen i sig. Smaaaask, fish on!! Det er en kanon stærk fisk, der bare ruller i overfladen, tager udløb, og generelt bare er stærk! Den bliver holdt hårdt, da der er mange store sten på strækket. Fisken får jeg presset ind, og kan nu nette endnu en stål blank og flot fisk midt i 60erne. Jeg er lidt fræk og sige “nu ved jeg hvorfor jeg ikke fisker med flue mere, det er simpelthen for nemt” – håhå.

– Jeg må dog indrømme, at det har været lidt savnet, så tak for at irritere mig nok til at være en fluetøs igen efter et års tid uden at have en fluestang i hånden. Havørreden havde 5 sild i maven. Jo – Jo, den gamle fluefisker kan stadig kaste med snor!

 

Forshaga Akademin

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This