Som vi skrev om forleden, så er tunfiskeriet med DTU Aquas mærkningsprojekt i fuld gang ud for Gilleleje, og allerede på førstedagen blev der landet, mærket og genudsat 10 tun.

En af de heldige og dygtige både var teamet på båden Team BigFish, hvor Marco Nielsen var med Volker Mashmann og et par kammerater. Marco har igennem mange år har arbejdet som skibsdreng på en big game båd på De Canariske Øer, og efter 2 timer og 45 minutters fight på 80 punds udstyr kunne teamet levere en 280 centimeter lang tun til DTU Aquas mærkningsbåd. – Det er en fantastisk følelse at være taget så langt sydpå for at fiske big game – og så lige pludselig kunne fiske efter blåfinnet tun i sin egen baghave, siger han.

Fisken blev som så mange andre af tunene fanget ved at dørge med lav fart med levende makreller under balloner, og fisken blev landet 6-8 sømil fra, hvor den huggede!

Der var en del vind i går, hvilket betød, at knapt så mange både var ude, hvilket resulterede i, at der blot blev mærket 3-4 fisk. Disse fangster bringer det samlede antal mærkede tun op på 97 i Skagen + cirka 13 i Gilleleje = 110 fisk. Målsætningen er 200 mærkede fisk i 2021. Hertil kommer at der er hjemtaget 17-18 kvotetun, hvor kødet er fordelt mellem lystfiskerne og resten er brugt til videnskabelige undersøgelser.

Lige nu blæser det 4-6 sekundmeter fra nord og næsten alle tunbådene er ude på det nordlige Øresund.

Tradea brugt fiskegrej

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This