– En del af de penge, som vi betaler for vores statslige fisketegn, går til udsætning af fisk – blandt andet i saltvand. – Fra juli til september 2021 blev der udsat 74.500 skrubbeyngel flere forskellige steder i Limfjorden og i Horsens Fjord, lyder den seneste udmelding fra DTU Aqua. – Igen i år er det gennem tæt samarbejde lykkedes lyst- og fritidsfiskere, fiskeriforeninger, Venøsund Fisk og Skaldyr Aps og DTU Aqua at udsætte flere tusinde skrubbeyngel i jyske fjorde og bugter. Udsætningen er en del af et projekt, som er finansieret af fiskeplejemidler og fokuserer på at øge bestandene af marine fisk.

– Der benyttes udelukkende lokalt fangede fisk til opdrætsarbejdet, fortsætter DTU Aqua. – Ved at udsætte fisk, som stammer fra lokale forældrefisk, er håbet, at flere vil overleve og med tiden selv bidrage til at styrke bestanden af skrubber i områderne.

I Limfjorden er der ifølge DTU Aqua blevet udsat 64.000 små skrubber i Venø Bugt, Hjarbæk og Skive Fjord, Nibe Bredning og det østlige Vildsund. I Horsens Fjord er der udsat 10.500 skrubbeyngel.

Du kan læse mere om projektet her.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This