– Temperaturen sagde +grader, så min makker og jeg var blevet enige om, at nu skulle vi altså ud efter alt det frostvejr, vi har haft på det seneste. Sådan lyder det fra fluefiskeren Danni Kikkenborg. – Det er ikke alle vande, som er blevet isfrie endnu, så vi besluttede os at tage til et sted, som vi vidste havde åbent vand og med gode chancer for fine fisk.

– Da vi ankom til stedet, kunne vi se, at vi ikke var de eneste med denne ide. Efter fire timers fiskeri uden at have set eller mærke noget som helst og med flere samtaler på god afstand med de mange andre lystfiskere, som også var på vandet denne dag, kunne vi konstatere, at de heller ikke havde set eller mærket en dyt. Der blev dørget med store skaller, fisket med jerkbait og store gummidyr – men INTET skete… Vi var de eneste geddefluefiskere på vandet, og vi vidste godt, at det ville blive svært, men så svært havde vi alligevel heller ikke regnet med, at det ville blive. 

– Efter et stykke tid hørte jeg et plask bag ved mig og så, at min makker lige havde mistet en fisk. To kast efter fik han den på igen. Endelig lidt aktivitet. Det var en fin gedde på omkring de 4.5 kilo, som havde igler overalt. De trykker sig virkelig til bunden, tænkte jeg. Vi fiskede videre, og jeg mistede hurtigt to fisk lige efter hinanden. De var utroligt dovne i deres angreb. Det var nærmest slowmotionagtigt, hvor jeg kunne se fiskene tage fluen uden egentlig at gå all in.

– Et par kast efter fik jeg fast fisk igen. Det var endnu en fin gedde på omkring de 4.5 kilo og endnu engang fyldt med igler. Min makker mistede lidt efter en god +5 kilos fisk, og så blev der sgu stille. Alt aktivitet døde fuldstændig ud igen. Jeg havde holdt lidt øje med de andre lystfiskere på vandet. De fleste fiskede med jerkbaits og store gummidyr, og der var ingen aktivitet hos dem. Det er sku da for mærkeligt, tænkte jeg. 

– Vi blev enige om, at vi skulle prøve et sted, hvor der var blevet taget en stor gedde på 115 cm og 12.5 kilo for et par år siden. Vi var dybt koncentret på denne plads og fiskede området effektivt igennem, men intet skete. I det mindste nød vi da det dejlige vejr, men frustrationen bankede så småt på døren, da det jo var her, vi skulle ha´ fanget den store. Min makker fiskede videre, og jeg kiggede rundt i min fluebox. Jeg havde bundet en tung lille sag med et tungstenshoved, og intet andet end en Wiggle Tail som krop: Nu skulle den satme testes. Første kast og BOM – tilslag… Min makker råbte, om jeg havde fisk på, og jeg sagde jaah, måske… Jeg var lidt forvirret, da vi jo ikke havde haft nogen form for aktivitet i lang tid. Dette her føltes bare som en stor tung grøde klat, jeg havde fat i, så jeg holdt rigtigt hårdt imod, hvorefter linen gik til siden og siksak. Jo – den er god nok, råbte jeg. Efter en kort fight kunne jeg nette en meget flot gedde, som efter et hurtigt billede blev genudsat igen. Jeg målte eller vejede ikke fisken, da det jo desværre ikke var den store, som vi kom efter. Stadigvæk en rigtig flot gedde, fanget på en rigtig svær dag, hvor “the fly guys kicked some rubber ass”.

 

Et grønnere valg - Friluftsland

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This