– Et længe ventet fiskeønske er gået i opfyldelse. Sådan lyder det fra Michael ”Myg” Røge, der efterhånden har fisket efter gedder i mange år. – Vi kender det nok alle sammen, fortsætter han. – Drømmen om den private sø. Søen som er forbeholdt jægere, søen med adgang forbudt, søen man har hørt historier og rygter om – samt søen, som fiskedrømme er bygget på… Men – som man sandsynligvis heller ALDRIG for lov at fiske i.

– En sådan sagnomspunden sø fik jeg endelig mulighed for at fiske i, efter mange års venten. Jeg var naturligvis ovenud spændt på, hvad denne sø havde at byde på. Samtidig var jeg dog opmærksom på ikke at sætte forventningerne alt for højt, for tænk hvis jeg blev skuffet. Så i stedet havde jeg sat mig for at nyde turen, og få det bedste ud af dagen – uanset udfaldet.

– Som regel har jeg ALT for meget grej med. Men da vi skulle være to mand i en mindre robåd, og vi havde et stykke vej at gå, så havde jeg omhyggeligt fået pakket én enkelt grejkasse, som burde dække dagens behov. Min makker og jeg begav os afsted mod vandet, endnu inden det blev lyst, og efter cirka en times kørsel ankom vi til den fantastiske sø.

– Det var ikke en stor sø, men omgivelserne var helt i top. Bilen bliver pakket ud, og så var det ellers i det varme kluns. Så er det nu! Kender I det, man står og kigger sig omkring, og har fornemmelsen af, at man mangler noget. FUUUUCK……HVOR ER MIN GREJKASSE Jo – den står i bilen der hjemme – 100 km i modsat retning… Nu har jeg de sidste fem år KUN fisket med mit eget gummi, og så står man her ved drømmevandet, og må indse at eneste mulighed for at komme til at fiske, er at være mig selv “utro” og låne noget grej af sin makker. Men så siger makkeren heldigvis: “Jeg har da fået et af dine gummidyr engang”. Feeedt. “AFLEVER STRAKS”

– Jeg gav han et gummidyr i motoroil i sin tid, med ordene “Den her fanger fisk, hvor som helst, når som helst”. Dagen er reddet, det må sgu da være karma. Afsted mod båden det gik, og snart var vi ude på søen. Det første parti af søen vi affiskede var der ikke meget mere end én meter vand, men lige fra starten var der masser af action…

– Mange mindre gedder måtte op og vende ved bådsiden, men der var ikke rigtig noget med størrelse på, så vi affiskede herefter et af de lidt dybere partier af søen i håbet om en større fisk, men her var der ikke rigtig nogen fisk hjemme.

– En vinter dag på søen går utrolig hurtigt, så vi var snart ved at nærme os det sidste spot. “Det er her vi fanger de største” – men inden vi når så langt skulle mit eneste gummidyr lige have lidt kærlig behandling med gasbrænderen, efter de utallige angreb fra de små hidsige gedder.

– Vi lister nu ind i en lille bugt med væltede træer, udhængende grene og dybere vand inde under land i sivkanten. Det var bare det perfekte levested for en stor sur gedde. Og nu skal jeg love for, at der kom gang i den. Småfiskene havde også samlet sig her, og sprang for livet, når gedderne jagede den i sivkanten samt under de udhængende grene. Lige så snart, der var én gedde, som gik til angreb, startede det en kædereaktion af gedder der gik berserk. Jeg har oplevet en hel del hektisk geddefiskeri, men det her var helt uvirkeligt. Gummiet blev angrebet, så snart det landede… Både når det sank mod bunden på stram line, og når det blev fisket langsomt over bunden med aggressive ryk, kombineret med spinstop. Og blev det ikke taget her, så kom de skydende op fra bunden og indhalerede gummiet under stangtoppen.

– Det var helt utroligt så mange gedder, der var pakket sammen i denne lille lomme af søen. Og de var for alvor på jagt, og viste ingen tegn på at være sky – tvært imod. Vi fik mange fine fisk i dette magiske hjørne af søen, og en uforglemmelig afslutning på en helt igennem fantastisk tur. Den flotteste fisk var en velnæret fisk på 99 cm. Og den største fisk var en gammel kriger på 111 cm.

– En drøm er gået i opfyldelse!

 

Kystblink Harald Nyborg

 

Denne flotte 99 cm gedde huggede et af Michael egne softbait fra "Mygs Gummi"

Denne flotte 99 cm gedde huggede et af Michael egne softbaits fra “Mygs Gummi”.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This