– Jeg har jagtet store overspringere på Fyn her i vinter uden held, fortæller Fikret Selimovic. – Men så kom min PR og drømmefisk helt uventet. Der havde været flere, som havde fisket på pladsen, inden jeg kom, og jeg selv mærkede intet ud over et par hornfisk. Humøret var derfor lidt faldende, så jeg fik mig en snak med to fluefiskere.

– Da fluefiskerne gik i vandet, var der lidt trængt på pladsen, så jeg flytter til en ny plads, hvor jeg skifter til en Noahs wobler i pangfarven despasito, fordi vandet er ret grumset. På den nye plads, fiskede jeg lige efter to fluefiskere, og efter et kvarters fiskeri kommer det helt store hug lige i spin-stoppet. En flot havørred springer direkte ud af vandet, og med det samme er jeg klar over, at det er en 6-7 kilos fisk.

– Under fighten, tænkte jeg, at jeg bare aldrig få i nettet den store havørred. Jeg overvejer et kort sekund at forsøge at kane den i land, men jeg ombestemmer mig. I en afstand på 10-15 meter bliver fisken ved med at kredse rundt om mig, mens den ryger fuldstændig fri af vandet 3-4 gange. Den tager dog ikke et rigtig langt udløb en eneste gang, så jeg griber chancen og prøver at presse den helt vildt. Og faktisk lykkes det at få den i nettet første gang, at jeg prøver.

– Det tog mig kun to minutter at fighte fisken, så det var utroligt heldigt, at den var kroget så godt. Hvor er det super fedt, at jeg var lige her på det rigtige tidspunkt og sted. Drømmefisken var 77 centimeter og vejede 6.35 kilo.

Harald Nyborg

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This