– Jeg får mulighed for et par timer ved åen denne skønne april dag, og når solen skinner så smukt, så skal jeg bare afsted, fortæller Michael Dalager. – Jeg når ned til parkeringspladsen, og taler med en ormefisker, der har tilbragt de seneste timer med at se små bækørreder boltre sig i åens lave klare vand. Der har ikke været det mindste glimt af havørred, men jeg skal nu alligevel ned og se åen med egne øjne.

– Nettet får lov at blive i bilen, og kun det lette multigrej kommer over skulderen, mens jeg traver mod åen, fortsætter han. – En fordel ved lette multihjul er, at de fungerer fantastisk med fluorocarbon hovedline, så længe man påspoler en god line. Og fluorocarbon line skulle jo være næsten usynlig for fiskene. En anden fordel er at linen synker, så endegrejet kommer godt ned i vandet.

– Jeg når ned til åen, hvor jeg går opstrøms. Her ser jeg længe kun små bækørreder følge efter mine spinnere og blink. Jeg påsætter min favoritspinner – en Mapso Orion i størrelse 3 – og foretager et langt opstrøms kast til et dybt høl. Ud af det blå hamrer en stor havørred til spinneren. Jeg er helt uforberedt, og er lige ved at tabe grejet. Og nu bander jeg over, at jeg lod nettet blive i bilen. Jeg vil gerne forevige den flotte fisk i vandet, og finder mobilen frem. Men det er svært at håndtere både telefon og stang, men jeg får da en videooptagelse i gang, da fisken pludselig tager to vilde spring, hvor den går helt fri af vandet, og næsten hopper op på land. Herefter tager jeg mig lidt mere sammen om opgaven.

– Helt usædvanligt tager havørreden flere lange udløb op- og nedstrøms, inden jeg får fat i fiskens hale, og kan løfte den til land. Jeg skynder mig at måle den til 75 cm, inden jeg kan tage et foto og slippe ørreden fri. Det er svært at få armene ned. Jeg brugte i dag en 7 1/2 fods stang og et ABU Mörrum 1601 med Avail spole påspolet fluorocaron hovedline. Jeg bruger normalt Sunline FC Sniper, Seaguar Tatsu eller – som denne dag – den lidt mere økonomiske HiSeas 100% FC i cirka 0,30 mm. Prøv det! Fiskeri med det lette multigrej i åen er super sjovt, slutter han.

 

Harald Nyborg

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This