Lasse Fjeldsted fra Korsør overlistede denne flotte multe på 3,7 kilo på flue. Den huggede på fluen, Bundskraberen, på Vestsjælland i nærheden af Korsør.

EFTER AT MULTERNE gennem længere tid har glimreret ved deres fravær på mine vante pladser, var de atter tilbage her sidst på sommeren, skriver Lasse Fjeldsted til os fra Vestsjælland, og sender os en fangstrapport på en flot multe. Fanget i lørdags d. 31.08.08.

– De var dog ikke lette at få i tale, og der måtte slides flere timer før det lykkedes at få en af kæmperne til at suge den lille bundskraber i sig. Men herligt når det lykkes, og sikke en fight der tog over 10 minutter med konstant flex på klingen, fortæller Lasse.

Lasses fisk deltager i konkurrencen Rekordfisken.

Selvom på multen som en sommerfisk, så er chancen for at fange en disse eftertragtede fisk langt fra forbi. De kan fanges hele vejen igennem september og nogle steder helt ind i oktober. Jo mere vestpå man kommer, jo længere er sæsonen, da det er den vej de skal når de skal vestpå og sydover til de varmere vande om vinteren.

I slutningen af sæsonen samler de sig i store stimer, lidt på samme måde som de ankommer. På dette tidspunkt kan man støde på dem i store flokke ved strømrender og strømskel, og de kan faktisk være rimelig hugvillige. Nogle mener faktisk at deres villighed til at hugge stiger i takt med at vandtemperaturen falder.

Se om du kan finde en stime på en lovende lokalitet – kast en masse brød ud til dem og vær klar med flåd og krog eller en flue der ligner et stykke brød. Når du det ikke i denne omgang, ja så skal du nok vente helt til en gang i juni næste år, før du får chancen igen.

Se flere multetips i Gordon P. Henriksen’s artikel "Her finder du multerne" i Fisk & Fri, nr. 6, 2007 eller her på fiskogfri.dk.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This