Legendariske pool 17 og 18 har kastet endnu en flot premiere fisk af sig – denne gang en hybrid på 3,7 kilo til unge Valdemar.12-04-2012 – 11-ÅRIGE Valdemar Braunstein var sammen med sin far draget til det svenske for at deltage i den legendariske Mörrum Åens premiere 2012 den 30. marts. Med andre ord de var taget af sted for at høre kanonen og for at få en kanon oplevelse.

– Fredag morgen d. 30. marts havde vi fået tildelt pool 17-18 og 20-24 om formiddagen og pool 14 om eftermiddagen, så vi var klar i pool 17 allerede lidt i 8.00 med varm chokolade på kanden. Nu var det bare at vente til kanonen bragede kl. 9. Lidt efter vi var kommet ankom en sød svensker, som stillede sig lidt fra os på samme side, og vi havde udsigt til endnu en svensker på modsatte bred. Endelig lød kanonen, vi smed alle vores agn i vandet og fiskeriet var i gang, fortæller Valdemar og fortsætter.

Valdemar på sit debutfiskeri i Mørrum med sin debutfisk på krogen – fantastisk!

– Der var kontakt med det samme, vores svenske ven på modsatte bred fik laks på krogen i første kast, ikke den smukkeste fisk, men stor var den – cirka en meter. I andet kast fik vores anden svenske ven, der stod ved siden af os også fisk på, denne gang en havørred under 50 centimeter, som straks blev genudsat. Men der var ingen aktivitet omkring min far’s eller min agn. Heldigvis havde vi et par hug, så vi var klar over, at der var fisk i åen. Formiddagen igennem blev der fanget syv fisk i pool 17, beretter den unge lystfisker.

– Der var en del fiskere, som prøvede lykken omkring os, men pludselig var der en fluefisker, der havde fisk på fluen. Det var Jan Grûnvald, som havde fået en pæn blank hanlaks på. Jan var så flink at lade mig være med til at lande og genudsætte den flotte fisk, pointerer Valdemar.

– Der skulle gå endnu et par timer, før der skete meget mere. Jeg var ved at blive en lille smule utålmodig, så jeg valgte at skifte plads, og stilede mig der hvor Jan tidligere havde kroget sin laks. Efter 15 minutters fiskeri troede jeg, at jeg havde fået fat i min fars linie, hvilket var sket et par gange i løbet af formiddagen, men han stod med løfte stang og var ved at skifte blik, og i det samme røg line af hjulet, og jeg råbte fisk.

– Fisken tog flere lange udløb og var fri af vandet i fantastiske spring hele tre gange. Jeg har aldrig prøvet en så vild fight før – fisken brugte den stærke strøm i sit forsvar, men heldigvis holdt alt grejet og heldet var på min side. Fisken kom på land, det var en hybrid (laks/havørred) på 3,7 kilo. Og 74 centimeter. Fantastisk smuk, blank fisk.

– Vi skulle nu skift til pool 14, men min premiere dag var allerede i hus, så vi fik en god frokost. Derefter gik turen til pool 14, hvor der desværre ikke var den store aktivitet. Da klokken blev 17 gik turen tilbage til Laxen’s hus for at beundre alle de flotte fangster, som havde været i løbet af dagen. Vi tog derefter hjem og fik et velfortjent bad, hvorefter vi tog til Restaurant Kungsfossen, hvor vi spiste med en masse andre lystfiskere, så der blev udvekslet mange historier fra dagen.

– Næste dag skulle vi hjem igen med toget, men først skulle vi hente fisken der var blevet frosset og så nåede vi også lige at se Mørrum udstillingen og akvariet i Laxen’s hus, samt en fluefisker der landede en havørred. Det var den perfekte afslutning på den optimale premiere, slutter en meget tilfreds debutant fra Mørrums Åen.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This