– Jeg har netop haft endnu en vild dag med fluestangen, skriver Mads Nørgaard Kristensen til Fisk & Fri. – Fiskeriet var knap nok startet, før jeg fik skræmt en god fisk, så jeg skiftede hardmono forfanget til et 0.92mm fluorocarbon forfang og valgte en flue med stinger. Herefter fiskede jeg videre, og helt inde ved brinken så jeg en stor skygge stille og roligt følge fluen, så jeg måtte strippe forfanget helt ind igennem de første øjer på stangen, hvorefter fisken stille og roligt åbnede munden og tog halen på fluen.

– Krogen blev sat hårdt og kontant, hvorefter fisken eksploderede i overfladen og stak ud i vandet. Jeg så straks, at den var rigtig yderligt kroget, så jeg sprang hurtigt i vandet, og lagde maksimalt pres på fisken hvorefter jeg hurtig fik fat i forfanget, og landede fisken med et gællegreb. Så holdt jeg gedden under vandet med den ene hånd, imens jeg med den anden fik sat mobilen på et træ. Med stemme styring på mobilen fik jeg taget et par billeder.

– Det er altid lettest, hvis man har et stativ, eller hvis man er to, men når man står med fisken i hånden så må man tænke hurtigt for ikke at stresse fisken unødvendigt. Fik hurtigt målt fisken til 120cm+ – og vejet den til 13.48kg. Senere samme dag tog jeg en gedde på 10.6kg sammen med en god kammerat. Så alt i alt endnu et par gode timer ved vandet, slutter Mads.

Fisken tilmeldes Kinetic Fiskecup 2023, som du kan læse mere om her.

 

Grejxperten

 

Kinetic Fiskecup 2023

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This