– I søndags lagde blæsten sig, og søen lå nu blank hen, skriver Jan Jensen:

– Jeg læsser kajakken på taget af bilen, og satser på lidt geddefiskeri ude over det dybere vand – langt fra kysten. Efter middag kommer hugget ude over mere end 15 meter vand. Outback kajakken drejer 180 grader, da jeg strammer linen op og sætte krogen. I lang tid cirkler den grove og stærke fisk under kajakken, og kommer så til syne langt nede i den grønne vandsøjle. Oppe i overfladen vender gedden, så kajakken gynger.

– Til sidst får jeg “monsteret” i fangstnettet. Jeg må have et foto af den fisk, tænker jeg, men det er dog nemmere tænkt end gjort at løfte gedden op i kajakken – for at få det “skud”. Jeg løsner forsigtigt krogen med tangen, hvorefter mit Sony kamera klikker nogle gange, mens jeg med lettere rystende hænder holder gedden op, og håber meget på, at den vil holde sig i ro under seancen.

– Så sænker jeg den ene arm, hvorefter fisken glider ned over kajakkens glatte kant og forsvinder ned i dybet – fedt, fedt! Dette kræver en tur ind på kysten, for at tjekke op på grejet og drikke en kop te. Sidst på eftermiddagen huggede også en anden gedde på et lidt over firs centimeter – en fisk som næsten virker lille i forhold til den store… Det er fedt at være kajakmand, slutter han.

Savner du inspiration til dit spinnefiskeri efter gedder, så tjek vores seneste video på Fisk & Fris youtube kanal, hvor du kan abonnere gratis.

 

Tradea brugt fiskegrej

 

Geddesøen

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This