Som vi har nævnte tidligere i flere af de nyheder, som vi har bragt fra den sydsvenske lakseå Mørrum her i 2021, så har maj været svær: Der er ikke blevet landet nær så mange fisk som i 2020, som dog også var det bedste år i flere årtier.

– Juni har ikke været bedre end maj, fortæller Erik Hellquist, fra den lokale grejbutik fiskeshopen.com. – I starten af måneden var der kølligt med rigeligt vand i åen, hvilket som udgangspunkt gav gode betingelser, men i takt med, at varmen for alvor er kommet, er det blevet sværere og sværere. Indtil videre er der i juni landet blot 10 laks, men til gengæld har der været nogle store imellem. Den største, som du ser på billedet ovenfor på 16,75 kilo og 106 cm, blev taget på flue i Pool 1 af Gunnar Nilsson. Den næststørste var på 14, 2 kilo og blev taget af en bornholmer på spinflue.

– At der ikke er fanget så mange i juni kan dog også tilskrives, at mange af de hardcore fiskere, der var her i maj, er taget videre nordpå til Byskeelven i Norrland, der kører meget godt lige nu. Lige nu er vandtemperaturen i Mørrum 18 grader og fiskeriet er fortsat ikke let. Skal man have en god chance er det især morgen og aftenfiskeriet der bør prioriteres højt.

FOTO: fiskeshopen.com/privat

Læs mere om laksefiskeriet i Mørrum her.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This