Torben Hansen har fisket i sydsvenske Mørrum de sidste 25 år, men alligevel er det ikke altid lige let at fange en laks. – Jeg ankom til åen den 12 maj, og jeg har fisket hver eneste dag lige siden uden at lande en fisk, afslører han.  – Et par hug har jeg bommet, men ellers er der ikke sket det store. Lige indtil i går altså:

– En af mine kammerater krogede en fisk, hvor jeg lige skulle ned for at hjælpe med landingen. Det betød, at jeg kom ud af rotationen ved Pool 2 og kom til at gå lige bag en fluefisker. Jeg selv fisker med et spinfluetakel bestående af en Undertaker flue kombineret med et 20 grams slaskebly, der er konstrueret, så det ikke så let sætter sig imellem stenene på bunden. Sammen med min kammerat Simon har jeg lavet et system, hvor en metalgevind går op i bunden af plast tuben, så jeg kan skrue møtrikker af og på for at justere til den perfekte vægt, hvorved loddet lige akkurat bumper perfekt med strømmen hen over bunden. Og det var åbentbart lige det, der skulle til, for pludselig kom det forløsende hug, men det blev ikke en vild fight. Faktisk var fisken i nettet efter allerede 2-3 minutter: Først gik den lidt nedstrøms, så lidt tværstrøms og til sidste lidt opstrøms, inden den medgørligt lod sig kane over netkanten. Laksen vejede 12,14 kilo, og den var præcis 100 centimeter lang.

 

Forshaga Akademin

 

Her kan du se Torbens og Simons bud på et slaskebly, hvor man kan justere belastningen helt perfekt til den aktuelle strømsituation. Godt tænkt!

Her kan du se Torbens og Simons bud på et slaskebly, hvor man kan justere belastningen helt perfekt til den aktuelle strømsituation. Godt tænkt!

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This