– Kursen var sat da 9000-DK-Fishing skulle på tur, fortæller Johnny Kaj Andersen. – Det store mål for weekenden var to arter, som vi ikke havde fået i år: Makrel og ikke mindst Havbars.

– Vi fisker generelt set mest på østkysten, da der normalt er større chance for nogle fine ørreder på den side, fortsætter han. – Der er også rigtig mange fjæsinger, som andre folk normalt bander langt væk, men som vi faktisk er ret glade for! De er nemlig en ren delikatesse! Nåh nok om østkysten, og fisk som folk bander over… Vi skulle på Vestkysten, da vi havde set, at folk efterhånden var begyndt at fange godt med havbars – og i rigtige pæne størrelser! Vi havde nærmest hele lørdagen til fiskeri, og så kunne vi også kunne tage et tidlig morgentræk.

– Vejrudsigten havde hele ugen lovet den fineste lette fralandsvind, så vi var ellevilde! Men, men, men! Vejret er lunefuldt, og har generelt drillet os mange gange før, så hvorfor skulle denne gang være anderledes! Pludselige viste prognosen pålandsvind med 5-7 m/sekund, og det var bare ikke det, vi havde lyst til. Vi var faktisk derhenne, at vi kraftigt overvejede at ændre planer og finde noget å-fiskeri eller andet. Altså kort sagt, humøret var slidt.

– Vores nysgerrighed gjorde dog alligevel, at vi blev nødt til at komme ud og kigge på de spots, som vi havde snakket om. Og der blev vi overraskede! Der var nemlig ingen store bølger, og faktisk rigtig klart vand. Der var dog en del tang i, men det var helt klart bedre, end vi havde turde tro på.

– Det var ikke sådan det helt vilde bonanzafiskeri fiskeri om lørdagen, men Kirstine præsterede dog alligevel at få fisk. Det første bid ramte HÅRDT og kontant, og en vild fight startede. HAVBARS tænkte vi, men i stedet var det en makrel i en størrelse, hvor man godt kan forstå kælenavnet “minitun”. Dette hug blev efterfulgt af en til makrel i kastet lige efter. Nu var klokken tæt på de 24, og det var sengetid, da vi vidste, at vi skulle på den igen kl 4.

– Søndag morgen havde præcis samme vejr, som vi havde fisket i om lørdagen, så der vidste vi, at det ville være muligt for at få bid – i hvert fald fra makrellerne. Til alt held spottede Kirstine en stime havbars og Johnny kastede hurtigt sin gennemløber, som var en Nordjyden på 20 gram i blå, og fik hurtigt bid. Efter en yderst intens fight kunne jeg lande en havbars på 46 centimeter, hvilket var ny PR for mig, så jeg er ikke bare glad – jeg er også stolt, slutter han.

 

Hvidovres Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This