MOGENS THOMASSEN, formanden for Karup Å sammenlutningen, har sendt os denne rapport om en lakefangst på et stræk der ellers ikke er fanget laks på siden 1986:

– Fredag den 22. august 2008 tog jeg til Storåen ved odsager. Jeg havde fisket næsten 1½ måned i Karup Å, uden kontakt med havørred. Det var kun blevet til en mindre bækørred. Så jeg havde lyst til at prøve et andet vandløb.

Da det havde regnet meget de sidste to uger var jeg spændt på hvor høj og uklar åen var. Den var høj og også noget uklar; men alligevel fiskbar. Der var også vældig fart på vandet, så det så lovende ud. Jeg overvejede, at fiske med en tung flue; men da der ikke var mere end ca. 20 cm. sigt i vandet valgte jeg at fiske med blink.

Jeg startede fiskeriet med skrå kast til modsatte bred og lod blinket svinge over åen, hvorefter jeg fiskede min egen side med langsom indspinning langs med sivkanten. Efter ca. en halv times tid – med kast for hver anden meter – kom jeg til et sted, hvor et mindre træ hængte ud over åen med noget af trætoppen under vandoverfladen. Jeg lod blinket svinge over åen og ind under trætoppen, vel vidende at blinket kunne få fat i grenen; men det var et godt sats, for akkurat under grenen mærkede jeg noget slå til blinket og i et nu var der fisk på.

Jeg mærkede med det samme at det var en stor fisk og med den vildskab som fisken strøg opstrøms, var jeg sikker på at det var en laks. Jeg fik det konstateret da fisken væltede rundt i overfladen, hvor efter den svømmede ind under grenen – heldigvis uden at sidde fast. Det hele gentog sig flere gange, hvor laksen tog line af hjulet. Efter hånden ebbede laksens vildskab ud og den begyndte at kæntre, når jeg pressede den mod land – for derefter i et nu på ny at jage ud i åen.

Efter 10-15 minutter kunne jeg håndlande min allerførste Storå laks. En flot letfarvet hunlaks på 81 cm og 3,8 kg. Den næste time gik med at betragte den flotte laks, samtidig med, at jeg spiste min madpakke og drak kaffe. – Derefter fik jeg taget en masse billeder af laksen, hvor den lå i græsset. Jeg hængte også fisken op på en pæl og satte stangen ved siden af, derefter prøvede jeg at tage nog- le billeder hvor jeg sidder i forgrunden og – hvor man kan se laksen hænge på pælen med åen som baggrund. Endnu en god dag med fiskestangen med spænding og en kanon naturoplevelse, som jeg aldrig vil glemme.

Vi siger tillykke med fisken og tak for historien.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This