– På den fjerde morgen på min seneste tur til Maldiverne for nylig, tog vi afsted ekstremt tidligt om morgenen – med det spæde lys fra den gryende sol som det eneste pejlemærke for retningen. Sådan lyder det fra Marc Skovby. – Allerede på den første kant mellem det lave og det dybe vand – lige ved et dybt hul – spottede vi en stime milkfisk, hvilket øgede pulsen dramatisk for alle på båden.

– Det var ikke let at få fluerne tæt på stimen uden at skræmme dem, men efter 8-10 kast var der en fisk, som skilte sig ud fra flokken, som jeg kunne kaste helt perfekt til. Et øjeblik troede jeg, at jeg havde skræmt den, men pludselig strammede linen op – og fighten var i gang.

– For at undgå at skære forfanget og linen på de skarpe koraller fik den fuldt pres – og jeg holdt mig lige over den. Efter en nervepirrende fight i det lille ”bluehole” kunne vi presse fisken ind på den nærmeste flat – og lande hvad der sandsynligvis er den første fluefangede milkfish fra Maldiverne nogensinde – samt den første fanget af en udlænding her nogensinde!

– At sidde i det bløde morgenlys med denne fisk, som jeg kun har turdet drømme om, i det krystal klare vand er uden tvivl en af de vildeste og mest uforglemmelige fiskeoplevelser jeg nogensinde har haft, slutter han.

 

Hvidovres Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This