Jacob Fardan og vores gode ven og lokalguide, Hans-Erik Jensen, hygger sig på kysten med et par fine blankfisk.

Jacob Fardan og vores gode ven og lokalguide, Hans-Erik Jensen, hygger sig på kysten med et par fine blankfisk.

Fisk & Fri’s Mikkel Jungersen har igen været på Bornholm med sine fiskevenner i jagten på det blanke bornholmske sølvtøj. Læs mere om havørredkliken HER eller læs om sidste års sightfishing HER.

På trods af milde temperaturer er meldingerne fra de lokale, at fiskeriet på øen har været sløjt den seneste tid på grund af lav vandstand.

– Den første dag blev brugt på at finde fiskene og justere fisketeknikkerne efter vejr og vind, fortæller Mikkel.
– Vi fik lidt spredte fisk på både nord, øst, syd og vestkysten. På andendagen blev fiskene fundet i bølgerne på vestkysten. Peter Kirkby fandt teknikken med en langsomt fisket flue på bombarda og hev 11 fisk op med en fin blankfisk på 3,8 på toppen. De næste par dage faldt fiskene igen mere spredt og vi fik fisk på både flue, blink og bombarda i både vindsiden og læsiden.

Den sidste hektiske time inden afgang til færgen faldt der en del fisk, og efter fire og en halv dags fiskeri kunne vi notere 52 fisk til 6 mand hvoraf halvdelen var blankfisk.
Efter at have været sneet både inde i og ude fra sommerhuset de seneste vintre var det en kærkommen afveksling med erantis i haven og milde vinde på kysten, slutter Mikkel.

Vi du også have chancen for at fange en af Bornholms store ørreder, så tage med Fisk & Fri på kystkursus i slutningen af marts – LÆS MERE HER.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This