– Dagens solskin skulle udnyttes, så jeg greb mit lette spinnesæt, IKE Signature spin 6,8 fod 2-15 gram med mit Revo IKE hjul str. 20 med en 0.10 fireline og gik på jagt efter en af Silkeborgs søørreder, fortæller Irena Mathiasen. Men Remstrup Å var ikke gavmild, så inden jeg satte snuden hjemover, skiftede jeg taktik.

– I stedet satte jeg en Berkley Sick Flanker på et 15 grams jighoved og tog lidt kast i Silkeborg Langsø. Det gav hurtigt en lille gedde – og jeg overvejede kort at trække stikket og gå hjem – godt tilfreds med at have undgået en nultur. Men – jeg kunne alligevel ikke dy mig, så jeg fandt den største jig frem i grejkassen, en Abu Garcia Svartzonker McPrey 12 cm i farven ‘Motoroil Perch’ og tog et par kast.

– Hugget faldt tungt ude i strømmen og jeg kunne med det samme mærke, at det her var en god fisk. Den gik jævnt og dybt, så mit lille set-up blev virkelig presset. Efter lidt tid fik jeg den tæt på, og lige som jeg troede, at jeg havde en chance for at få taget et gællegreb, stak den af – ind under broen! Det var lige lovligt spændende et kort øjeblik, men heldigvis fik jeg hurtigt styr på den store gedde. Efter et langt udløb mere, fik jeg igen fisken tæt nok på og denne gang lykkes det!

– Ikke langt derfra stod en mand og en kvinde, som jeg var så heldig at få til at hjælpe mig med billeder af den imponerende fisk. En af de mange glæder ved streetfiskeriet, er at man ofte deler sine fangster med folk, der går forbi. Det var først da jeg fik løftet gedden op af vandet at det gik op for mig, hvor stor den egentlige var. Fisken blev ikke vejet og målebåndet på en meter var ikke langt nok. Men sikke en fisk og hvilken afslutning lige inden fredningen.

 

Grejxperten

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This