– Jeg har netop været på vandet med min gamle ven Emil fra efterskoletiden, fortæller Rasmus Christensen, som lige har fået en ny båd, der skulle have sin debut til vertikalfiskeri. – Fiskeriet var trægt, men vi fik lidt fisk i båden i løbet af dagen. Vi brugte dog mere af dagslyset på at justere elektronik og lære at manøvre båden. Lidt senere fik vi startet grillen, grillet pølser og drukket cola, inden vi skiftede til en sø til, hvor vi ville bruge nattetimerne.

– Vi kom på vandet i frostvejr, mens isen prøvede at få fat, så nu var det ikke “hyggefiskeri” længere! Nu skulle vi bare finde fisk, og efter cirka 1 times søgning uden at fiske på nogle af de mange mindre gedder, som mit Garmin Livescope viste, stoppede jeg og lagde båden til rette, fordi jeg endelig så en stor fisk.

– Den stod fire meter fra båden, og mit Westin TwinTeez softbait ramte perfekt. Storgedden huggede dog forbi første gang, men anden gang ramte den, og så brød helvede løs. Efter en lang fight med mange lange udløb, hvor linen sad fast i transducererne, kom fisken til sidst sikkert i nettet. Det var en ny PR-gedde til mig efter flere år, hvor min gamle PR ikke havde rykket sig. Den grove storgedde havde et stort hoved, og den var bred over ryggen samt havde mad i maven, men desværre var den lidt tynd omkring bagpartiet, hvilket ellers kunne have givet fisken en ret vild kampvægt. Bæstet var 129 centimeter langt og vejede og 15,7 kilo. Den flotte fisk, som selvfølgelige blev genudsat, blev fejret på behørig vis med en lille Underberg.

 

Hvidovre Sport

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This