Jonas med sin fine gedde – en forslugen fisk på 56 centimeter og to kilo. 02.09.09 – INDIMELLEM sker der noget uventet, når man er ude og fiske – det er en del af det, der gør vores hobby spændende og medrivende. For Jonas Damgaard Andersen skete der noget uventet, da han forleden dag var ved Gudenåen sammen med kammeraten Søren for at hygge sig med lidt medefiskeri efter aborrer og skaller. Denne dag skulle han nemlig stifte bekendtskab med en anderledes voldsom fisk, end dem han oprindeligt havde på sinde.

Jonas fiskede med det helt lette grej og et bundtackle agnet med orm, fortæller han. – Jeg fiskede, for sjov, i vandkanten for at fange en lille skalle, eller en aborre, og så bider en skalle på ca. 10-12 centimeter på – ca. så lang som mellemrumstasten på min computer. Den spræller lidt, og så kommer der pludselig en stor gedde og hugger skallen – lynhurtigt. Det tog mig 20 minutter at få den op, og min ven Søren, måtte skynde sig hjem efter et net. Så kæmpede vi os ellers gennem tidsler, brændenælder og siv, og på et tidspunkt smutter min fod ned gennem nogle siv, hvor jeg ellers troede, der var fast grund – jeg gik altså ikke tørskoet fra denne oplevelse. Mit net, som Søren havde hentet, var desværre kun ca. 35 centimeter dybt, så han måtte tage stangen, mens jeg fik den bakset i nettet. Herefter skyndte vi os at kæmpe os igennem tidsler, brændenælder og siv IGEN – denne gang med gedden i favnen.

– Jeg fik taget billeder og skåret fileter af den, og de smagte fantastisk dyppet i æg og rasp og stegt på panden med margarine. Det var en fantastisk oplevelse, slutter en begejstret Jonas.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This