– Efter mandagens tidlige morgentur med spinnestangen, besluttede jeg mig for at nu var det tid til nye udfordringer! Jeg ville prøve kræfter med fluefiskeriet. Sådan lyder det fra Axel Bjørn Pedersen.

– I løbet af dagen gjorde jeg alt mit fluegrej klar og kunne slet ikke vente med at komme ud til åen igen for at prøve det af. Jeg aftalte at mødes med en garvet skumbillefisker som min far og jeg før havde fisket lidt med. Vi mødtes ved skovhytten klokken 20, hvor vi sad og nød en kold sodavand, imens vi fortalte fiskehistorier. Det blæste rigtigt meget og var nu også begyndt at regne…

– I det første sving mister min far en halvmeters på sin spinner, så håbet var hurtigt oppe. Efter cirka en halv times fiskeri begyndte jeg at få styr på mine kast uden at jeg sad fast i sivene og jeg følte nu, at jeg fiskede effektivt. Cirka klokken 22 falder hugget. Jeg kommer til et mega lækkert sving og da jeg lægger kastet, kan jeg bare mærke, at nu sker det!

– Skumbillen rammer perfekt og efter få strip med fluelinen springer en fisk fri af vandet efter fluen men rammer ikke. Kort efter kommer den dog op og tager den igen: En smuk og tyk havørred lige omkring målet bliver kort efter landet sikkert i nettet og en ny skumbillefisker er født!

– I går aftens var det igen tid til en tur, og efter et par timers fiskeri er der igen nap! Denne gang var det en fin blank fisk med lus på 45 cm! Nu føler jeg at jeg har knækket koden og glæder mig til at se hvad skumbillen i det næste stykke tid bringer mig!

 

Nordic Outdoorshow 2022

 

Axel Bjørn Pedersen med en af de fine havørreder, der lod sig friste af hans skumbille.

Axel Bjørn Pedersen med en af de fine havørreder, der lod sig friste af hans skumbille.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This